Krösaskogens

Västgötaspetsar

Krösaskogens Dagbok

Ny sida och här finns allt

överflyttat från Senaste nytt

2011-11-14

november

12-13/11 Helgresa på 125 mil i dimma! Resultat: Pinne till Teodor i Hopptvånan i Smedjebacken på lördagen och två kvalificeringsresultat i rallylydnad i Skåne på söndagen. Natten till måndag SOVA!

11/11 Ögonlysning i Krösaskogen. Eva Gustavsson kom till oss och lyste totalt elav hundar. Alla UA. Från Krösaskogen var det Nisse och Onnie, vilka lystes UA för andra gången. Och så Qvintus och Teodor som också var UA.

5-6/11 Elin o Qvick gör två lydnadstreor med 10 på fria följet! Strålande!

oktober

31/10 Nisse har Borrelia o Ehrlichia, men svarar bra på medicinen!

29/10 Första officiella rallylydnadstävlingen för oss. Alla tre hundarna med kvalificeringspoäng!

22/10 Terra o Maija tar agilitycert nr 2!

16/10 Så tog de då sitt andra förstpris i Eliten... Ulla o Stisse, Krösaskogens Qurre! 258,5p o vinst! Rolf hade dammat av Nisse och fick till ett andrapris i tvåan. Fantastiskt nog höll Nisse fktiskt tyst hela programmet.

11/10 Krösaskogens Tyra ögonlyst ua. Ändrat av veterinären två gånger på SKK. Det senaste är öga uppföljning. ?!

Foto: Georg Carlsen, SPK

Krösaskogens Viktor har varit på sin första utställning Bästa Babyvalp2 på SPK i Danmark.

9-10/10 Teodor parar Brattåsens Cèline. Jätteduktig pojke som gör sitt jobb lugnt och enligt regelboken, och mycket lättparad o trevlig tik. Nu hoppas vi på många valpar.

9/10 Agilitycert till Terra i Finland efter fin dubbelnolla!

9/10 Teodor o Rolf vinner ag1 och kommer 2a i hop1 i Kristinehamn. Uppflyttad både i Agility o Hopp. Qvintus fick stå över sina starter för det blev lite brått hem till parningen.

8/10 Teodor o Rolf blir trea i hopp 1 i Katrineholm med Pinne. Roligt att se Annas Immer i debuten. Supersnabb, men tyvärr missade de en pinne i slalomen. Vad månde bliva....

8-9/10 Timo försvarade Krösaskogens färger i Sundsvall. Excellent! Och fick 1:a öppenklass viltspår på söndagen. Skönt att se att formen är åter efter kosparken.

7-8/10 Elin o Qvick debuterar i Lydnadstrean på en trippeltävling i Jokkmokk. Vinst i alla tre klasserna! Inget förstpris, men väldigt nära.

2/10 Spårprov i Malmbäck, ingen mer kommentar.

1/10 Vallanlagstest och exteriörbeskrivning i Vankiva. Mycket trevlig tillställning. Tack alla ni som kom med era "Krösaskogare". Gruppbilden kommer så småningom på hemsidan. Resultaten finns underr sammanställning ovan. Tyvärr fick Timo en rejäl spark i huvudet så efter det ville han inte så mycket. Det höll i sig ända till måndag så spårresultatet på söndagen blev inte så bra.

september

29/9 Krösaskogens Timo 1:a pris öppen klass viltspår på Alnön, på väg ner till vallanlagstest i Vankiva.

25/9 Krösaskogens Qvintus LP1 tillsammans med Marie-Anne. Dessutom blev det vinst på 174,5p AfR i Kalmar.

12/9 Redan nu märks att flocken blivit mer harmonisk. Det var ett klokt, men svårt beslut.

10/9 Idag har Rolf fått ta över Teodor på agilitybanan. Tredjplats och uppflyttningspinne i första loppet. Varför kan inte jag (M-A) springa lika fort? Nu blir det i alla fall lite lättare för Rolf att komma över tomrummet efter Cilla.

10/9 Qvick, Cillas son, och Elin Strömbäck tog agilitycert i Piteå! Grattis Elin!

8/9 Tyvärr är inte Cilla med oss mer. Hon blev så avundsjuk på valpen att det absolut inte fungerade. Hon är nu i hundhimlen hos sina kompisar. Det var sannerligen inget lätt beslut att ta bort henne, men flocken måste fungera.

augusti

21/8 Två Sm-pinar blev det för Rolf i helgen. En till Cilla och en till NIsse. Tyvärr missade Cilla ceretet med 16 hundradels sekund!

17/8 Tyvärr lite stolpe ut för Qvintus i lydnadsettan i Växjö. 153p o andrapris. "Påt igen!"

13/8 Tyra och Teodor blir NUCH. Tyra dessutom DkUCH och Teo NVCH!

3/8 Bilder från 2011 och lägret finns här. Nya bilder på Qvick o Teodor under avelshanar.

2/8 Terras agilityfilm från Skutskär finns att titta på.

 

Nu är alla valparna hos sina nya ägare. Vilfred "Ville" bor hos oss. Läs mer under Valpkullar V-kullen

juli

28/7 Qvintus tar sitt andra förstapris i lydnadsettan. Pokal och andraplacering!

19/7-23/7 Kennelläger i Timrå Rolf o Marie-Anne med Nisse, Cilla, Qvintus o Teodor. Maija Henttonen med Teija(Terra) o Viva och Irene Lennstrand med Tyra o Freja

21/7 3 förstapris och Terra Svensk Viltspårchampion!

20/7 4 nya förstapris!

19/7 4 förstapris viltspår öppen klass!

16/7 Mycket bra agilityresultat: Teija(Terra) Hopp 3 plac 8 Nisse hopp3 9:a Cilla hopp 3 4:a med SM-pinne och 13 hundradelar från cert! Ag 3 Nisse 5:a o Cilla 4:a! 0 fel.Qvintus 5:a o 6.a i klass 2 och Teodor 10:a i klass 1.

16/7 Teija o Teodor fick varsitt Very Good på utställningen i Piteå.

14/7 Terra fixade anlagsklass viltspår galant! 42 p av 42 möjliga!

10/7 Terra o Maija tog SM-pinne i Skutskär!

6/7 Qvintus gör en jättefin lydnadstävling i Smålandsstenar. 169,5 p i ettan. Förstapris och en tredjeplats av 13. Pokal och allt!

5/7 Teodor tog sin första agilitypinne på Kanonsabotören. Blev 8 av 57 startande. En jättekul tävling fast den började 7.30 på morgonen och höll på till nio på kvällen. Nisse gjorde en jätteinsats på söndagen och sllutade på 19:e plats med noll fel. Nästan 100 startande i agility tre! Åsa och Jocke som ska ha en hanvalp var och hälsade på i Åtvidaberg, där de fick träffa alla våra hundar och även Annas alla vovvar.

juni

21/6 Alla valparna i V-kullen tingade.

18-19/6 Anna och Asko tävlar SM i agility. Lyckades jättebra första dagen med noll fel, på söndagen blev det 10 fel, men en jättebra insats att komma runt båda loppen. Asko slutade 34/70. Grattis till Yras lag som slutade på 5:e plats.

18/ Teodor gör ett fantastiskt provspår i Norge. Viltspår i ösregn och med ett dygns ösregn i spåret är inte det lättaste. Totalt startade 26 hundar. Resultatet blev 14 nollor, några 3.e och 2:a pris och 5 förstapris varav 3 med HP. Teodor lyckades efter en fenomenal insats få 1:a HP och därmed var championatet i hamn! Även om vi rent formellt måste vänta tills han fyllt 2 år och skaffat ytterligare en utställningsmerit med minst Very Good. Mycket blöt hund och ännu blötare Marie-Anne. Lyckliga!

12/6 Timo blir BIR med CERT o CACIB på SKKs utställning i Vännäs! Grattis Linda o Allan!

3/6  Valparna födda!  Onnie valpar kl 7.00. 4 hanar och 3 tikar. En av hanarna var pyttelite och dog under natten. Övriga mår bra, precis som sin mor. Läs mer

2/6 Rolf och Nisse tar SM-pinne i Agility genom att bli 6:a i Ag 3 i Umeå. Kanonlopp med Cilla i hopp3, men tyvärr disk i fel tunnelingång.

maj

31/5 Fyra förstapris till våra vovvar på viltspårprov på Alnö. Två med HP!

29/5 Idag var det Teodors dag i Härnösand. 5:a i ag 1 och 4:a i hoppettan med pinne. Båda loppen med 0 fel!

28/5 Rolf och Cilla blir 3:a i AG3 i Härnösand. CERT + SM-pinne! Nisse blev dessutom 5:a med 0 fel. Nya filmer!

28-29/5 Timo blir BIR och tar 2 norska cert på Trondheim Hundefestival!

8/5 Grattis till Irene o Tyra som tog rubbet på utställningen i Hilleröd DK!

7/5 Rolf o Cilla fick till ett verkligt kanonlopp i Oxelösund Ag 3

3/5 Onnie konstaterad dräktig på ultraljud. "minst 5"

april

26/4 Terra och Maija fixar första nollan i klass 3! 7/47 Grattis!

16/4  Vilken toppenhelg i Nybro det blev. Alla hundarna (och vi också) skköte sig. Fina lopp o bra resultat. Synd om Rolf o Cilla som fick en oturlig miss på ett hinder vilket resulterade i en vägran och lite tidsfel. I trean finns inte utrymme för minsta lilla miss. Nisse fick inte starta, men han är på G, för han verkar helt ok nu, men vi får vänta lite längre innan allt är grönt.

9/4 Teodor gick som tåget på viltspåret i Danmark. Han fick ett fint spår i varierad terräng. Cilla o Qvintus gick kaninslåp 1000m. Tyvärr fick de en mass björnbärssnår på sina spår, och det är inte trevligt i ögonhöjd! Vi bröt för att inte riskera ögonen. Qvintus spårade jättebra fram till taggbuskarna. Sedan kom en mass människor i spåret, och det slutade med ett 3:e pris. Förta riktiga vårdagen med 18 graders värme!

9/4 Onnie och Outi är nu uppfllyttade till lydnadstrean. Stisse och Ulla tävlade Elit, gjorde bra ifrån sig men det räckte inte till ett förstapris.

6/4 Kommande valpkull-sidan kompletterad med en film på Asko

4-5/4 Onnie parad med Chipsmakers Amatör Casanova. "Asko" Arbetsglada vovvar väntas!

4/4 Idag har lilla Qvittra vandrat över Regnbågens bro. Vi tänker på Carina och Simon.

mars

20/3 Nisse gör återigen två nollade lopp! En ren nolla i Hopp3 o lite tidsfel i Ag3. Cilla dubbelnollade! Teodor gick runt båda sina lopp o placerade sig 4:a med noll fel o rosett i Ag1. En startande från pinne.

19/3 Nisse har gjort två kanonlopp i Rättvik. Nollor med förargliga hundradelars tidsfel. Som bäst 12:a av 60! i Hopp3. Qvintus skötte sig bra men rev tyvärr långhoppet, hur ofta gör man det?, och med 5 frl blir det ju ingen placering.

18/3 Onnie löper! Parning i slutet av mars!

5/3 Utställning i Hårlev DK med Teodor. Excellent i Öppen klass och 1a, men fick inget CK för han hade för stora ögon o öron och för dåligt stop!  Ja,ja, så tyckte den domaren.... Grattis till Susanne Rasmussen o Lilltegens Tilda Toppmmurkla som var den enda som fick ck o därmed blev BIR.

Dagens show stal dock lilla Trine Tofte Clausen och lånade Krösaskogens Nisse när de vann Barn med Hund.  Mycket stolt och duktig tös och mycket road Nisse! Det är ju inte var dag han är i en utställningsring!

februari

25-26/2 Fantastiskt trevlig agilitytävling i Hudiksvall. Fina snabba banor. Trevliga människor och toppenväder. Vad kan man mer önska, när dessutom hundar och husse gör det mesta rätt. Lite stolpe ut blev det väl ändå, med lite retliga små tidsfel. Som bäst en 6:e placering med Nisse.

21/2 På väg hem från Norge med ytterligare 3 cert, 3 BIR o 1 CACIB för Teodor och 1 cert, BIM o CACIB för Tyra. Agilityn i Bö gick dock allt annat än bra. Disk kan man säga... Rolf lyckades t.o.m. banvandra fel och därigenom bli diskad på hinder nr 2! 

20/2 Terra uppflyttad tillklass 3 i agility!

10/2 Krösaskogens Tuva HD-resultat C. Totalt för kullen 4 A, 1 B och 1C.

 

5-6/2 Teodor o Tyra på utställningshelg i Norge. BIR, BIM o 4 cert!

januari

30/1 Terra blir 3:a med 0 fel och blir uppflyttad till klass 2 i både hopp o agility.

29/1 Teodor debuterar i hoppklass 1 med 5 fel!

23/1 Terra blir 3:a o 2:a i sina två första agilitylopp. Nollor med uppflyttningspinnar!

15/1 Årets första agilitytävling i Linköping. Kvällstävling! Hemma klockan tre på natten! Men som vanligt en jättetrevlig tävling! Rolf var nog mer ringrostig än vovvarna, lyckades glömma Cillas bana, men med Nisse blev det årets första nolla!

8-9/1 Så var vi igång igen. Irene o Tyra har varit i Göteborg och fixat med montern och ställt ut på My Dog:

december

 28/12 Vila och semester på hundklubben. Nyårsfirande i lugn och ro.

20/12 Asca kom nog tyvärr för sent i löpet så det blev ingen parning för Teodor denna gång. Vi försöker igen nästa löp, vilket beräknas vara i juli.

 

 

12/12 Vi har varit och tittat på pojkvän till Onnie. Vi ska låna avelsrätten på henne i vår och ta en kull. Tilltänkt fader till valparna är Ballo. En mycket trevlig och vaken hane som inte har någon kull innan. Mycket intressant och lite ovanlig härstamning. På fädernet är linjerna lydnads-, bruks och utställningsmeriterade och på mödernet finns tikar med stora kullar (10 valpar!) i generationer. Se vidare under Planerad Valpkull

november

29/11 Skogsrövarens Cilla BIR o Nordisk Vinnare 2010! Inget i gruppen. Det var 44 hundar i grupp 5! Vargaviddernas Floyd Flörtig blev BIM. Teodor o Tyra föll dock inte alls Marit Sunde i smaken.

12/11 Krösaskogens Teodor HD-resultat A (A/A).

6-7/11 Fantasisk helg i Rättvik. Inga stora agilityresultat men mycket trevligt, som alltid i Dalarna.

5/11 Krösaskogens Timo HD-resultat B (A/B).

4/11 Krösaskogens Tindra HD-resultat A (A/A).

oktober

28/10 Krösaskogens Tyra HD-resultat A (A/A).

25/10 Hemkomna efter en spännande helg i Danmark. Nisses första 1000meters kaninsläp gick kanon. Husse gjorde bromsspår i marken och hade linan två varv runt händerna och Nisse låg i selen! 10 min på kilometern! Stor lycka när han fick kalasa på kaninen! Teodor gjorde nog sitt snyggaste spår hittills! Kritiken löd: Fint spårarbete från start till slut! Regnet öste ner och dikenan var minst sagt djupa och vattenfyllda, men inte stoppar det en västgötaspets. Vi tvåbeningar lyckades också stå på benen i leran även om det ibland var lite bakhalt.

På hemvägen blev vi "inblåsta" vid Knudshoved innan Stora Bältbron. Bron var stängd för vindkänsliga fordon, så det var bara att stanna, skruva ner stödbenen, äta, rasta hundar och sova till morgonen. Då for vi hem i fint väder.

17/10 Idag har Gunnel o Stig-Ove varit hos oss i husvagnen och tränat viltspår. Det gick kanonbra för Qia, så nu väntar vi på att Stig-Ove tränar för anlagsklass.

 

 

 

 

17/10 På hemvägen från Borås for vi till Veddige och hälsade på Björne. Han har nu fått en trevlig kompis som heter Malte och är lika gammal. De båda "gubbarna" har ett fint pensionärsliv hos Ella o Bertil.

 

 

 

16/10 Om rallylydnaden i Borås kan sägas att det var ett toppenarrangemang! Våra hundar gjorde dock allt annat än toppenresultat. Frestelserna låg rakt i vind, mer behöver inte ordas om detta. Suck.

15/10 Nu är hela T-kullens MHfilmer utlagda under T-kullens filmer

10/10 Vi har hittat en ny favoritklubb. Åhus BK. Fantastisk omgivning och jättetrevliga tävlingar. Trevligt bemötande, och vad sägs om att alla deltagarna fick en flaska mineralvatten med etikett med motiv "Ålahoppet". PÅ kvällen rastade vi hundarna på sandstranden vi HAVET!

9/10 Timo var på utställning i Sundsvall. Vann juniorklassen med HP.

8/10 Nu är första MH-filmen ute på sidan. Teodor. Övriga kommer så fort jag hinner. Teodors vallanlagstest finns också på sidan.

7/10 Qvick o Elin tog sitt viltspårchampionat i Altervattnet utanför Boden.

4/10 Terra i Finland röntgad Höfter A/A och armbågar 0/0. Ögon UA

3/10 Elin o Qvick uppflyttade till Lägre Klass efter vinst i Appellspår i Kalix. 274 p

3/10 Cilla uppflyttad till avancerad klass i Rallylydnad

2/10 Teodror, Tyra o Tuva på vallanlagstest i Vankiva. Alla tre skötte sig med den äran. Rolf, Nisse o Cilla skötte sig också på agilityn i Kristianstad, även om det inte blev några placeringar.

september

25/9 Qvintus försvarade Krösaskogsfärgerna genom att bli 4:a i Agilityklass 2 i Nybro.

19/9 Utställningscert till Terra i Finland!

18/9 Nisse gjorde ett kanonlopp som resulterade i SM-pinne nr  4.

11-12/9 Qvick har visat framfötterna på vallningskurs.

 

11-12/9 Syskonen Timo o Tyra lyckades bra på utställning i helgen. Timo blev BIR på inoff i Olofsfors o Tyra vann juniorklassen med ck på Sofiero. Rolf lyckades ta runt Cilla båda loppen o Nisse ett på Sofieros knepiga men roliga agilitybanor. M-A var med Irene i Danmark.

11/9 Tyra tyckte nog hjortlodet i Danmark var lite äckkligt och ovant, så det gick inte helt bra den här gången.

5/9 Agilitytävling i Höör. Kanontrevligt. Härligt ställe, lagom antal starter, fina banor.....Ok resultat blev det också. Teodor är helt fantastisk..Tränar på framhoppningen under pågående tävling, med fullt fokus. Tittar inte åt andra hundar. Leker o kampar!

4/9 Agilitytävling i Lund. Det enda ordet för detta var kaos. Fyra otydliga banor på varandra och uppradade diskar....

augusti

27-29/8 Vilken härlig helg det blev! Valpträff med MH! Hela T-kullen samlad! Massor med aktivitet och kanonbra MH. Mer bilder finns på T-kullen och T-kullens valpträff

Allan, Linda o Timo, Irene o Tyra, Maija o Teija (Terra) Outi o mamma Onnie, Elisabeth o Tindra, Marie-Anne o Teodor (på bilden saknas Ulf, Christel o Tuva)

20/8 Vinst i Elitlydnaden på Saxnäs för Ulla o Stisse! Tredje gången gillt efter två tävlingar där det fattats 1 resp 2 poäng till första pris. Grattis!

19/8 Äntligen är det lite uppdaterade bilder....fast många återstår att lägga ut

15/8 Teodor fick 1:a pris på scweissprövet på Retrieverklubbens prov på Lolland i Danmark.

14/8 Om agilitytävlingen i Ystad var inte mycket annat att orda än att regnet det bara öste ner och att det för övrigt var "stolpe ut"

11/8 Så var vi då åter i Rörvik och tillbaka på jobbet. Sommaren har gått så fort, men ändå känns det rätt ok att börja jobba igen.

7/8 Nisse tog SM-pinne nr 3 i agility i Gagnef-Floda genom att komma 6:a av 44 stycken.

v 31 Vilovecka på Mora BK. Första dagen badning av bil o hundar i gördetsjälvhallen på OKmacken

juli

31/7 Qvick o Elin vinner lydnadsklass 2 i Luleå på 181,5p!

23/7 Tyra och Irene´har idag försvarat Krösaskogens färger genom att ta Viltspårchampionatet! I övrigt har agilityvovvarna "diskat" hela dagen.

22/7 Så tog då äntligen Cilla sista pinnen i Ag2 och får nu köra Ag3! Nisse gjorde ett kanonlopp och kom 8 bland 71 hundar i Ag3! SM-pinne nr 2.

18/7 3 Krösaskogare på utstäällning i Piteå! Tyvärr inget hancert, men Qia tog sitt svenska cert och blev SE UCH!

17/7 T-kullen fyller 1 år! Hurra Hurra! Teo och Tyra på utställning i Alfta. Teo sprallade som vanligt, ville helst klättra upp på domarbordet. Fick 1:a med HP. Tyra skötte sig med den äran och fick ck och blev 4:a Bästa Tik.

12-16/7 Valpträff o viltspårprov i Timrå/Alnö. Deltagare förutom vi själva med våra fyra hundar, Linda o Allan från Lögdeå med Krösaskogens Timo och Irene med Krösaskogens Tyra och Frejaavfårhaga.

På måndagskvällen började Nisse i nästan 30 graders värme med en 1:a HP! På tisdag morgon gick Cilla, Timo o Teodor varsitt 1:a pris, och därmed kan Teodor titulera sig SVCH! Nu är Timo på G, ett nytt förstapris idag,onsdag och Qvintus gjorde ett kanonjobb och fick 1:a med HP! På kvållen gick även lilla Tyra och Irene ett 1;a pris! Och så var även Timo Viltspårchampion! Timo, Teo och Nisse gick varsin etta med HP för två olika domare den 15:e!

11/7 Qvick o Qia utställda i Gällivare. Båda med ck o placering precis efter certhund...

5/7 Och så var tredje T-valpen klar med Anlagsklass Viltspår. Timo godkänd i Hörnefors.

4/7 Rolf o Nisse gör sitt livslopp i Ag 3 i Härnösand. Blir tvåa efter fullcertad hund, men får tyvärr inte ta emot det cert de förtjänat eftersom Nisse är krypt. Cilla gör sitt första nollade Hopp3-lopp, med endast 0,34 tidsfel, lite vida svängar.

3/7 Qvintus o Rolf gör ett kanomlopp i Hoppettan, och så var sista pinnen i hamn. Imorgon blir det Hopptvåan för Tuss.  Tindra i Holland har fått sitt först Lydnadsdiplom (inoff) på Brukshundklubben. Hon har dessutom varit på utställning i Utrecht och blivit BIG3 (inoff)

1/7 Cilla o Rolf tog storslamgenom att vinna båda Ag2 loppen på Gagnef-Floda BK,  med nästan 10 sekunder i marginal till referenstiden. Två pinnar blev det. Rolf fick springa mmed Qvintus också eftersom M-As knä är ont.

juni

31/6 Tre förstapris på viltspår i Kristinehamn.

27/6 Tre förstapris på viltspår i Vänersborg.

26/6 Tyra fick Excellent och blev trea bästa junior!

25/6 Det blir ingen världsutställning för oss.

20-21/6 Jönköping. Finns inte mycket att orda om. Lille Teodor skötte sig väl och det gjorde Stisse också. Grattis till Göte Väst som blev champion på sin 2-årsdag!

19/6 Vilken dag det blev i norska Sandefjord! 5 av 6 agilityresultat blev placeringar med topp för Qvintus o vinst i Hopp 1. Qia blev BIR Norsk Champion och BIG-3 för Freddie Klindrup!

18/6 Irene o Tyra fixade sin Anlagsklass med bravur!

5/6 Inga stora resultat på agilityn i Växjö, men Qvintus var inte så påverkad av värmen. Visst hade han kylduk på, men han sprang på i god fart. Tyra var på utställning i Norrköping. Domarändring till Ritva Raita. Hon tyckte Tyra var för maskulin och alldeles för stor?! Terra fick helgen innan i Finland att hon hade för knorrig svans?!

4/6 Qvick debuterar i Lydnadstvåan. Betydligt bättre än slutresultatet. 10or och nollor med 10 på helheten!

2/6 Teodors och Qvintus viltspår var SVÅRA, vädret var årets första kokoheta och det mesta hade ångat upp med värmen. Lille Teo jobbade dock på och gav sig verkligen inte, han klarade spåret, men tiden räckte inte. 50 minuter.

maj

29-30/5 Det blev ingen lydnadstävling för Qvintus på lördagen. Tidernas åskväder o hela himlen öppnade sig, så vi avstod. Agilityn på söndagen var en kanontrevlig tävling på Söderåsens BK. Cilla o Qvintus skötte sig utmärkt, men det blev inga resultat att tala om. Men vi är nöjda med hundarna.

22-23/5 Agilitytävling i Avesta. Strålande sol och årets första kylduk på Qvintus! Trots värmen orkade han springa hem sista uppflyttningspinnen i Ag1, så idag, i värsta ösregnet på länge ska vi starta Ag2. Nisse fick inget fäste i det mycket sliriga underlaget, sand,grus lera? utan det blev plockepinn! Cilla gjorde ett jättebra hopplopp, och ingen av dem brydde sig om vädret! Vartefter dagen led blev planerna alltmer leråker och det var mer att simma agility än springa! Cilla gick kanonbra i ag2an men tyvärr frestade balansbommen för mycket och det blev en disk. Qvintus diskade i slalomen. Inte att undra på för den stod helt under vatten/dy/lera. Nu är klockan 18 och tävlingarna slut.... nu skiner solen efter 20 timmars konstant regn!

14/5 Spårade med Timo, Linda o Allan. Allan har en hel massa fina kort från Simmatorp. Kommer...

13/5 Specialutställning i Simmatorp. rallylydnad, lydnad , utställning o grupper. Ibland tar man bara på sig för mycket. Får väl läsa alla resultatlistor.....Men kul var det att träffa alla T-valparna o så Onnie o Stisse förstås. Och alla männoiskorna!!

9/5 Nisse har äntligen gått balansen igen efter en skrämselattack!

8/5 Jättetrevliga tävlingar på kanonfin klubb i Götene!

3/5 Qvintus försvarade de svenska färgerna i norsk Moss i lördags, genom att bli 2:a i Ag 1. Nisse nollade ett hopplopp o blev 9:a. Nya bilder på Tindra i Holland. Hon ser ut som de övriga syskonen och är jättelik mor sin!

april

25/4 Terra o Tyra har varit på sina första officiella utställningar. Bra resultat!

18/4 Mer flyt! Teo godkänd anlagsklass på absolut första möjliga dag. 9 månader o 1 dag! Vågar knappt säga, men han hade bara tre små spår på träning. Vilken naturbegåvning!

17/4 Kanonlopp med Qvintus i Ag1an i Nybro. Vilket flyt det blev....

11/4 Lydnadstävling på Öland. Sorm o kyla men jättetrevlig tävling. Stisse o Ulla debuterade i Eliten med en ynka poäng från förstapris! Rolf o Qvintus hade otur, då det uppenbarligen fanns en mycket god doft prcis utom räckhåll för Qvintus på platsliggningen. Den lille gosse sträckte sig o tillslut stod han! Visste dock direkt att han gjort fel och satte sig påstället och blev kvar, men 30p borta, för vi vara nöjda ändå. I övrigt var det 9:or o en nolla på apporteringen. Hem o träna....

4/4 Nya bilder på Timo. Nog syns det att han är systerson till Nisse. Fast han har snygga framben!

2/4 Qvintus gör sitt livs lopp i Hoppklass 1. Självklar nolla tyckte jag (och alla andra) Men inte... referenstiden var inte av denna världen... Inte en enda nolla på över 40 starter i klass 1 i Skåne!!! Nåja.. 2:a kom vi om nu det var någon tröst, 1.17 tidsfel. Vinnaren hade 0.85! Pinne fick vi ju inte. PS Agilityettan kunde hundarna nästan trava runt inom tiden...DS Cilla och Nisse gjorde ett par fina lopp, men tiderna räckte inte till placeringar.

mars

30/3 Rallylydnaden gick kanon! Trevlig tävlin och nöjda deltagare. Nu börjar anmälningarna droppa in till 13 maj på Simmatorp!

27/3 Idag har vi varit i Götene på årsmöte. Trevligt, men längt bort....fast såklart inte för alla. Alla tre Zettersténpriserna hamnade i Krösaskogen. Kul, och vi tackar alla valpköpare som¨hjälpt till!

24/3 Q1-kullen har blivit 4 år!

21/3 Många nya bilder på Terra.

15/3  Onnie och Outi väntar på våren.....

13-14/3 Årets första långresa gick till Rättvik och en fantastiskt trevlig agilitytävling. Fin hall och underbart väder! Dessutom blev det lyckade resultat.

6/3 Både Örebro o Linköping Agility på samma dag. Gick skapligt men blev lite stressigt. Fick stryka två lopp. Ett i Örebro och ett i Linköping. Cilla var den som gick bäst med två riktigt ok lopp. Nisse, som är extremt kvällstrött tyckte väl inte at det var någon direkt hit att starta vi 21. Då vill han helst sova i sängen. Qvintus tjuvstartade, då han var mtycket het i starten och då blev det lite vingligt, vilket resulterade i en femma, och så var den dagen slut.

februari 

27/2 Irene o Tyra har varit på valputställning med grupplacering.

26/2 Alla kommer på valpträffen i augusti!

16/2 Cilla fick springfnatt i Linköping och missade slalomingången.

januari

30-31/1 Härlig vinterutflykt till Oslo. Kallt, mycket snö, fin stuga och Teo skötte sig utmärkt på utställningarna.

23/1 Carina o Qvittra blev 2:a av 33 i hoppklass 3 i Torneå! Grattis!

17/1 Terra har träffat pappa Samuel Skräddare.

16/1 Agilityn har dragit igång igen. Qvintus blev 7:a med ringrostig matte i årets första tävling.

10/1 Vi har fått en liten video från Terras första utställning.

2/1 Och så var det då nytt år med nya planer och nya projekt. Just nu är det dock LEDIGT!  Två veckor i husvagn på hundklubben att  bara vara ledig, umgås med varandra och med hundarna. Äta god mat, fixa hemsidan och pulsa runt i snön. Somna framför TVn och bara göra ingenting! Efter Trettonhelgen börjar jobbet igen.....

december

Under jullovet kommer jag att jobba med bildsidorna. Förhoppningsvis ska det bli mycket nytt. Filmsidan ska jag också försöka fylla på, om bara you tube vill vara med...

27/12 Tyra BIS 3 valp i Axvalla!

26/12 Teodor blev BIG 2 valp i Moheda! Fin kritik och "Lovande valp"

6/12 Outi och Ulla på besök med Onnie och Stisse. Jättetrevlig helg! Onnie och Outi tävlade lydnad klass 1 i Sävsjö och fick ett 1:a pris! 

november

29/11 Nu börjar T-kullen visa framfötterna! Teodor blev BIR och Tyra BIM på Moheda inoff valputställning! Teo blev sedan även BIS 2!

22/11 Nisse och Qvintus klarade "åttans frestelser" på rallylydnaden på Söderåsens BK. Husse fokuserade så hårt att han glömde två sitt på Nisse vilket resulterade i 20p minus, och ett omtag för Qvintus vilket också resulterade i 10-p. Dock räckte båda killarnas resultat till uppflyttning! Cilla tyckte dock att köttbullarna luktade alldeles för gott och slök köttbullarna med hull och hår!

10/11 Hunddagboken; ny sida där jag ska försöka skria löpande vad som händer i Krösaskogen

10/11 Ny länk till Tuvas hemsida

7/11 Elin o Qvick vann lydnadsettan i debuten. 194 poäng!

7/11 Ulla o Qurre (Stisse) klubbmästare i bruks på Ölands BK!

oktober

27/10 Har fått en ny räknare på förstasidan.

26/10 Krösaskogens Qia har fått valpar! 3 hanar och 1 tik. www.allatiderskennel.se

Teodor gratulerar mamma Onnie till 182p i lydnadsettnan och morbror Otiz till Godkänt Anlagsprov Viltspår med maxpoäng 42!

Nisse lyckades med bedriften att bli diskad eftersom han inte kunde motstå korven i "Åttans frestelser" Givetvis blev han publikfavorit och Rolf som ju vet att Nisse är en notorisk mattjuv, kunde inte annat än skratta.

Cillas tur att visa sig på styva linan i Rallylydnad. Uppflyttad till fortsättningsklass. Blött, blött och mera blött var det på Söderåsens BK.

De gjorde det igen i Rallylydnad! Denna gång i fortsättningsklass med Qvintus som 1:a på 97p! och Nisse 2:a på 89p! Cilla 80p i nybörjarklass.

Teodor är hos oss i Krösaskogen. Han växer så det knakar och är full av upptåg.

Qvintus och Nisse uppflyttade till fortsättningsklass i Rallylydnad. Cilla har debuterat i nybörjarklass.

september

27/9 Cilla och Rolf i Hopp 3an. Uppflyttade i Nybro.

13/9 Valparna har flyttat till sina nya hem. Vi har två killar hemma och den ena ska till Umeå till helgen, den andra ska vi spara.

5/9 Ciila och Rolf tar uppflyttningspinne nr 2 i hopp2an i Tidaholm.

augusti

30/8 Qvintus och Nisse tävlar rallylydnad i Oxie 93 resp 96 av 100 möjliga poäng! Nisse är nu uppflyttad till fortsättningsklassen.

29/8 Qvintus och Nisse tävlar rallylydnad i Helsingborg 96 resp 98 av 100 möjliga poäng!

28/8 Björne har flyttat till familjen Claesson i Veddige.

23/8 Qvick har tat sitt andra Hoppcert i Åbyn-Byske!

22/8 Qvick har tat sitt första Hoppcert i Åbyn-Byske. Grattis Elin!

18/8 Cillas och Björnes internationella championat bekräftade

16/8 Visst placerade han sig i Bästa Hane på söndagen också vår Qurre (Stisse)!

15/8 Qvick fick 1:A pris med full pott på fastprov viltspårrov

15/8 Qurre (Stisse) fick CACIB i Norrköping

juli

28/7 Tre viltspår-ettor på Alnön.

19/7 Nisse tog SM-pinne i Agility i Gällivare

18/7 Krösaskogens Qurre (Stisse) omröntgad med B på höfterna. Grattis Ulla!

18/7 Qvittra vann både Ag 2 och Hopp 2 i Gällivare. Qvick kom 4:a i hopptrean 0,01 sekund från certet!

17/7 Onnie föder 6 fina valpar. 2 hanar och 4 tikar. Fader Svedala Samuel Skräddare

17/7 Rolf o Nisse vann Rallylydnadens nybörjarklass i Gällivare!

11/7 Cilla vann Hopp2 i Boden!

10/7 Viltspår i Altervattnet efter en hel natts ösregn. 2:a pris till Qvittra, Qvick och Qvintus och ett 1:a pris till Nisse. Gammal visade sig vara äldst när det blev riktigt svårt!

6/7 Nisse, Qvintus och Qvittra går viltspår jättebra i Sangis.

4 och 5/7 Qvittra, Qvick och Qvintus visar framfötterna i agility i Piteå

juni 

19/6 Qvintus tar sin första agilitypinne i Ludvika.

18/6 Onnie konstaterad dräktig med ultraljud, se vidare under Valpar.

14/6 Fina viltspår av Qvintus, Nisse o Cilla

6/6 Och så var han då i Elitlydnaden, Stiise (Qurre). Grattis Ulla!  285p i trean var ju jättebra! 

6/6 Qvittra tar två pinnar i 2:an på samma dag! Nu är det bara en kvar till 3:an! Snyggt jobbat Carina!

maj

31/5 Qvick och Elin har nollat sin första Hopp 3:a!  Grattis!

24/5 Qvittra uppflyttad till klass 2 i Agility!   Grattis Carina!

19-21/5 Onnie parad med Svedala Samuel Skräddare. Vi hoppas på valpar runt 20 juli!

18/5 Björnesonen Tridents Otiz blev 3:a Bästa Hane i Hässleholm!   Våra Björnungar se resultat...

15/5 Ögonlysning för Eva Gustavsson hemma hos oss. Alla hundarna var helt OK. Krösaskogens Karin, Kalle, Nisse, Ninni och Karro, Skogsrövarens Cilla, Tridents Rutan, Björne, Xerxes, Xsara och Tuva, Skogsbygdens Penny Pudding och Hurradonet Zara Zmutt

3/5 Outi och Onnie och Rolf/Qvintus klarade båda svåraste viltspårklassen i Danmark. De är därmed klara danska och nordiska viltspårchampions. Qvintus får dock inte titeln, eftersom han är krypt.

Ögonlysning hos oss 15/5 kl 18. Välkommen att anmäla din Västgötaspets. Se under kontakta oss.

april

Tridents Onnie och Outi Lilja har debuterat i lydnadsettan. 151p med nolla på ställandet. 10:a på helheten!!!  Blir riktigt bra poäng nästa gång.

Krösaskogens Qia ögonlyst UA 7/4

Tridents Onnie ögonlyst UA 4/4

mars

Krösaskogens Tilda född 7/3 död 9/3. Så sorgligt....

 
 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)